menu

Tuesday, November 25, 2014

Bloem op een omgekeerde knoop

Bloem op een omgekeerde knoop


Tja, beste lezer, ik ben er nog niet uit: hoe plaats je een patroon op een website. Hoe teken je een patroon? Nog wat geduld en oefening, neem ik aan. Mijn blog ligt dus nog steeds in de incubator.
Ondertussen, heb me voorgenomen om 100 klaprozen te maken in frivolité en ze voor November 2018 op een krans te bevestigen. Zo geef ik mezelf voldoende tijd.

Frivolité op een knoop, dat zag ik al eerder op blogs zoals die van Jane en Sally, hier en hier .
Karen Bovard schreef een boekje over deze techniek, maar ik dacht dat dit eenvoudig zou zijn en dat ik geen hulp nodig zou hebben.

Ik kon niet weerstaan aan de bloemen op knoop van Rachel Colvin Jackson hier en kopieerde het maar ik telde de dubbele knopen niet. Het was maar een probeersel. Het mooie groene blaadje is afkomstig van Cariad tatting: hier .

Dit was het resultaat:
Poppy on a button by Chantal Alenus
©flower: Rachel Calvin Jackson
©leaf: Cariad tatting


En ik was er niet blij mee. Er hapert iets aan deze constructie, maar wat? Ik draaide de knoop rond en rond, en toen zag ik het. De dubbele knopen van mijn ringen staan niet in dezelfde richting als de goede kant van de knoop.
Nu, ik heb uiteraard al gehoord van mensen die een voorkant en achterkant hebben aan hun frivolité werk, maar voor mij hoefde dat niet. Een kijkje in het leerrijke boek van Judi Banashek , Impeccable Tatting, gaf me inzicht in rechts en averechts frivolité.
Conclusie: Als je wil dat de dubbele knopen van je ringen in de dezelfde richting staan als de goede kant van je knoop; keer je knoop dan om, voor je er de eerste picot aanhecht.

Dat heb ik geleerd vandaag.

3 comments:

 1. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sorry, Jane,
   I did not want to delete your reply, I was so happy with it I am really taking baby steps in tatting and in blogging!

   Delete
 2. Very lovely flower, I like the way you used the button. <3

  ReplyDelete